Treasury szolgáltatások

Treasury szolgáltatásaink vállalata árfolyam- és kamatkockázatainak kezelésében hasznosíthatóak, illetve mind betéti, mind hitel oldalon ügyfeleink számára lényegesen kedvezőbb kamatszintek elérését teszik lehetővé.


EMIR
Tájékoztató a tőzsdén kívüli származtatott ügyletekről, a központi szerződő felekről és a kereskedési adattárakról (European Market Infrastructure Regulation: EMIR)


Egyedi árfolyam

Az egyedi árfolyam az aktuális devizapiaci árfolyamok alapján, a meghírdetett MKB devizaárfolyamnál szűkebb marzs alkalmazásával a Treasury üzletkötői által jegyzett eseti árfolyam.

Határidős árfolyam megállapodás

A határidős árfolyam megállapodás olyan devizaátváltási művelet, melynek fő paramétereit (összeg, lejárat, irány, árfolyam) az üzlet kötésekor rögzítjük, de teljesítésre csak a spot értéknapon - az üzletkötés napját követő második munkanapon - túli jövőbeni banki napon kerül sor.

Deviza árfolyam opció

A deviza opció olyan árfolyamkockázat fedezeti instrumentum, amely jogot biztosít az opció vevője számára, hogy egy előre meghatározott időpontban és árfolyamon, egy konkrét devizaösszeget vagy megvásároljon, vagy eladjon egy másik devizáért

Zéró költségű opció

A zéró költségű opció egy olyan összetett opciós instrumentum, melynek segítségével az ügyfél árfolyamkockázatát egy előre meghatározott árfolyamsávra korlátozhatja le.

Konverziós opcióval kombinált betét

Speciális betétlekötési konstrukciót, amely a hagyományos betéteknél magasabb kamatot biztosít a betételhelyező számára.